Het recept voor een smakelijke wedstrijd

Het recept voor een smakelijke wedstrijd

Als je toeschouwer was geweest bij de wedstrijd VCO ds 2 – GGV ds 1 dan was je getuige geweest van een smakelijk staaltje doorzettingsvermogen. Echter omdat uitspraken als ‘je had erbij moeten zijn’ altijd verschrikkelijk irritant zijn, is er een verwoede poging gedaan dit smakelijk staaltje doorzettingsvermogen in een recept te gieten, zodat deze wedstrijd naar smaak is her te beleven.

Voor u begint aan de wedstrijd neemt u een flinke schep motiverende quote van Christa: ‘Winners are not people who never fail, but people who never quit’, en strooit dit over 4 ons vergeten groenten. Dit kan van alles zijn, maar wij raden ‘Maaike’s volleybalbroekje’ en ‘de ballentas’ ten sterkste af.

Voor de eerste set mengt u een flinke hoeveelheid ‘matige pass’ met een fantastische serie ‘sprongservice van Jolijn’ en dit resulteert in een 25-21 uitslag voor VCO. Voor de tweede set stopt u de service van alle spelers in de hogedrukpan. Let op!! Sluit het deksel goed af, want met name de diepe service van Marije voert de druk erg op. Vergeet ook niet 50 gram strakke smashes van Jolijn eraan toe te voegen. Dit alles eindigt in een heerlijke 21-25 voor GGV. Herhaal de vorige stap, maar voeg er nu ook een lekkere kakbal van Elena, een slimme bal van Yvette en rake klappen van Marieke aan toe en het resulteert weer in setwinst voor GGV. Voor de vierde set mixt u vervolgens de volgende ingrediënten goed door elkaar: ‘onzekere scheids’ en ‘falende tellers’. Doe dit in een braadpan en laat dit lekker lang sudderen. Voeg daar wat onzekere passes en 100 ml miscommunicatie aan toe en voor wat extra pit een flinke schep ‘lawaaierige toeschouwers’. Om de balans in dit pittige mengsel te brengen, blus je dit af met 250 ml Marije en een super aanval van SuperSan de Timmerman. Dit resulteert dan in setwinst voor VCO. ‘

Om de vijfde set goed te beginnen, moeten eerst alle messen goed geslepen worden. Vervolgens stopt u een geslepen mes tussen de tanden van alle spelers en geeft u ze een lekkere dosis peptalk van Greg. U doet nogmaals de service in de hogedrukpan maar dit maal doet u er een enorme scheut doorzettingsvermogen bij, gecombineerd met een lekkere Copperfield van een bloedfanatieke Auk, een gouden wissel en als finishing touch een blok van Maaike. Dit leidt tot setwinst en dus tot een klinkende overwinning van GGV ds 1 op VCO ds 2.

Dit gerecht valt in het vervolg ook goed te combineren met een Nienke die elders haar doorzettingsvermogen op de proef stelde, een snufje Noorse Esmee en als kers op de taart wat Schotse Marijke.

PS. De most valuable ingrediënten in dit gerecht waren: Auk en Maaike. De goede service was te danken aan Elena, Marije blijkt een zeer goed bindmiddel te zijn en de (gehakt)bal van de dag kwam van de hand van Yvette.

Uw chef-kok

beheerder-admin