Vrijdagavond 10 maart speelden wij voor het eerst dit seizoen tegen de koploper, Aspasia DS2. Dat was een enorm spannende en leuke wedstrijd waarin we één punt hebben gepakt! Dus vrijdagavond 17 maart beloofde ook een heerlijke wedstrijd te worden, de tweede wedstrijd tegen de koploper. Inmiddels is Aspasia op één wedstrijd na ongeslagen en heeft slechts negen sets verloren.

Tijdens de voorbereiding hebben wij veel nagedacht over bepaalde spelsituaties en hebben wij ons spel kunnen finetunen. In tegenstelling tot onze tegenstander. Zij hadden op hun enige trainingsavond een inhaalwedstrijd.

Wij keken met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd! Wij waren er klaar voor! Kom maar op!

Het was vrijdagavond 17 maart ladies night in de Vijf Meihal, er speelden alleen maar dames teams. Dat betekende dus een warming-up met vrouwelijke muziek! De sfeer zat er al gelijk goed in!

Ook nu begonnen wij sterk aan de eerste set. Onze instelling zat goed, we gingen voor elke bal en waren erg gemotiveerd om die bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Zo ook Aspasia. Deze set ging dan ook gelijk op en hebben wij uiteindelijk met 23-25 verloren. Maar de toon is gezet. Aspasia weet nu dat ook deze wedstrijd geen cadeau zal worden.

De tweede set begonnen we met dezelfde zes spelers. Ook in deze set lieten we weer mooie acties zien. Maar helaas gaven we Aspasia ook meer ruimte voor mooie acties. Deze set hebben we dan ook verloren met 20-25.

In het begin van de derde set bleven wij Aspasia de ruimte geven om in hun spel te komen. Halverwege de derde set stonden we dan ook zeven punten achter. Gelukkig herpakten wij onszelf en waren wij duidelijk sterker dan Aspasia. Mede dankzij een erg sterke service-serie van Nienke. Helaas kwam dit omkeerpunt net te laat, we verloren deze set met 25-27.

Maar dit gaf natuurlijk erg veel vertrouwen voor de vierde set! Deze set zouden we hoe dan ook gaan pakken! Ook dit was weer een enorm spannende set. Het ging de hele wedstrijd gelijk op. Gelukkig hield Maaike het hoofd koel en serveerde de set uit. We wonnen met 27-25! Yes!

We hebben wederom een enorm leuke en spannende wedstrijd gespeeld. En weer één set gepakt!

 

Awards:
Most valuable player: Sanne
Teamspirit: Auk
Service: Nienke
Bal van de dag: redding van Marieke en de aanval van Sanne