Een tien voor teamspirit

Een tien voor teamspirit

Een tien voor teamspirit
 

Onze tegenstander op deze vrijdagavond 10 februari komt uit Noordwijk en wordt gesponsord door paviljoen de Zeemeeuw. Leuk geprobeerd van de tegenstander, om ons op deze winterse avond op het verkeerde been te zetten met een opvlammend verlangen naar zee, strand, terrasjes, zon… Maar dames 1 krijg je niet gek! Deze avond steken twee zaken als een paal boven water: onze teamspirit en onze focus op deze (belangrijke) wedstrijd.

Belangrijk, omdat Novo tweede staat in de poule en GGV voortdurend stuivertje wisselt met GSC en Leython en afwisselend derde tot en met vijfde staat. Er kunnen deze avond belangrijke punten worden gehaald. Eerder die week al stelden we onze mentale strategie vast: geen onrealistische doelstellingen, genieten van wat een superleuke wedstrijd kan worden en blij zijn met elk punt dat we pakken.

Powerfruit
Ons geluk is dat we met een compleet team aantreden. Dat betekent niet alleen dat Greg naar hartenlust kan wisselen, maar ook dat er op de bank aardig veel aanmoedigende kracht zit. Ons andere geluk is dat Yvette speciaal door de sneeuw nog even is teruggefietst om onze powerfruits te halen: de onmisbare bak druiven was per abuis thuis achtergebleven.
De eerste set imponeert Dames 1, bijvoorbeeld door de verbluffende sprongservice van Jolijn, waar Novo geen antwoord op heeft en goede passes die leiden tot mooie aanvallen. Als we toch op achterstand komen, weten we op eigen kracht het tij te keren en eindigt deze set in winst voor ons.

Dat had Novo waarschijnlijk niet verwacht, onmiddellijk schakelt dit ervaren team een tandje bij. Door slim spel van hun kant weet Novo in de eindfase de set naar zich toe te trekken. Hoewel Dames 1 een bij vlagen prachtige wedstrijd speelt en absoluut niet wordt weggespeeld, gaan ook de twee volgende sets naar Novo. Helaas verliezen we de wedstrijd met 3-1, maar zoals afgesproken zijn we blij met het ene punt dat we halen.
 
Unanieme award voor het team
De wedstrijd van deze avond is er een waarvan we als team veel kunnen leren, dus nemen we de tijd voor de nazit. De conclusie is dat we er tijdens de wedstrijd als team stonden – waarmee de award voor teamspirit unaniem naar het hele team gaat. Niet alleen pepten we elkaar op met schouderklopjes, geklap en mooie woorden, maar ook hielpen we elkaar daadwerkelijk in het veld: we gingen voor iedere bal en de focus was sterk. Ook onze servicetrainingen werpen hun vruchten af in de wedstrijd. Servicedruk is een van de beste wapens van Dames 1. Natuurlijk kunnen we op andere vlakken nog groeien, maar daar kunnen we beter niets over zeggen, want wie weet leest onze tegenstander mee.    

De tegenstander van deze vrijdagavond heeft mij in elk geval op een idee gebracht: zodra de sneeuw gesmolten is en de zon weer gaat schijnen, betaal ik het eerste rondje voor heel Dames 1 op het terras van paviljoen de Zeemeeuw. Dat hebben we namelijk meer dan verdiend!

Awards:
Most valuable player: Marieke
Beste service: Jolijn
Bal van de dag: Sanne
Team spirit: dames 1

beheerder-admin