Vrijdagavond 10 maart- We nemen het in Koudekerk aan den Rijn op tegen Aspasia, de nummer 1 in onze poule. Dit wordt een leuke wedstrijd om te spelen, want deze tegenstander is sterk. Aspasia is op één wedstrijd na ongeslagen en heeft slechts 8 sets verloren. Nevobo voorspelt dat we één set pakken. Daar gaan we voor!

De eerste set begint goed. ‘Yamas!’ klinkt krachtig door de Ridderhof, want Christa is erbij! We gaan voor elke bal en het gaat gelijk op. Toch maakt Aspasia het ons in de laatste fase van de set moeilijk. Aspasia wint de set met 25-21, maar de toon is gezet. Aspasia krijgt de winst niet cadeau.

De tweede set loopt nog beter dan de eerste. We laten het publiek mooie acties zien. Helaas is de scheidsrechter onverbiddelijk in de vele net- en voetfouten die hij ziet. Op een cruciaal moment ziet de scheidsrechter ten nadele van ons een bal in, terwijl deze uit was. Voor mij hadden we deze set dan ook gewonnen, maar de scheidsrechter beslist: 25-23 voor Aspasia.

We zetten frustratie om naar motivatie om de derde set te pakken. De serve is onze kracht en daar maken we gebruik van. Het laatste punt van deze set is een feestje, want als team halen we de set binnen met 25-22!

In de vierde set zit Aspasia goed in het spel. Een buitenspeelster van Aspasia maakt veel punten met haar aanval. Bij ons slaat de vermoeidheid toe. De set gaat met 25-14 naar Aspasia. Met een goed gevoel stappen we van het veld. Leuk dat we een punt van Aspasia hebben gepakt. Nog leuker dat we aanstaande vrijdag weer tegen Aspasia spelen!  Op naar vrijdag!

 

Awards:
Most valuable player: Maaike
Team spirit: Christa
Bal van de dag: pancake van Jolijn
Beste service: Jolijn