Spannende derby in Vijfmeihal

Spannende derby in Vijfmeihal

Spannende derby in Vijfmeihal

Vrijdagavond 20 november stonden ze tegenover elkaar: GGV Heren 2 en GGV Heren 3. Het ging er in de Leidse Vijfmeihal vriendschappelijk, maar fanatiek aan toe. Heren 2 slaagde erin Heren 3 eronder te houden. Maar dat ging niet vanzelf. Hoogtepunt: een zinderende laatste set, die eindigde in 30-28.

De eerste set begon Heren 3 sterk. Bijna de hele set wisten ze een voorsprong te houden op Heren 2. Pas aan het einde van de set, wisten de mannen van Heren 2 het derde team van GGV Leiden in te halen. Deze set eindigde in 25-20.

vijfmeihal derby2

Lange rally’s

De daaropvolgende sets waren lange rally’s te zien, waaruit blijkt hoezeer Heren 3 gegroeid is. Maar ook aan de kant van Heren 2 zit veel power en dankzij spelinzicht en servicedruk werden deze twee sets wat gemakkelijker binnengehaald door Heren 2.

Spannende laatste set

Maar Heren 3 gaf zich niet zomaar gewonnen. Inmiddels geflankeerd door coach Esmee bleven de punten over en weer gaan. Meerdere matchpoints volgden en pas op 30-28 wist Heren 2 de wedstrijd af te maken op 4-0.

Biertjes

Hierna werden handen geschud en biertjes gedronken om een spannende pot in een vriendschappelijke sfeer (niet te verwarren met vriendschappelijke wedstrijd!) af te maken zoals het hoort.