GGV D1 kampioen!!!

GGV D1 kampioen!!!

LEIDEN – Na al de zeer succesvolle promotie van D2, was het vrijdagavond 20 april aan D1 om bij de wedstrijd tegen Leython DC D5 het kampioenschap binnen te slepen. Dit voor een plek in de 2e klasse.

GGV Dames 1 startte het seizoen zeer succesvol met overwinning na overwinning. Dit kon ook niet anders met een team met goede servicedruk, twee fantastische spelverdelers, aanvallers die de bal keihard weten in te slaan of juist slim te prikken en klaar staan in de verdediging met hun killing bloks en mooie passes.

Eind januari werd het wat spannender in de poule en lieten de dames bij een paar wedstrijden enkele belangrijke punten liggen.

Gelukkig hadden de concurrenten om het kampioenschap daar af en toe ook last van en zo kwam het zover, dat D1 gisteravond in sporthal de Bloemderd het kampioenschap in eigen handen had!

De eerste twee sets werden met gemak binnen gesleept, vanwege de mooie rust in het spel, harde services en aanvallen. Ook een enkele fantastische redding van de spelverdeelster, brachten de dames op ruime voorsprong.

Net toen het in grote getalen aanwezige publiek wat lekkerder achterover kon gaan zitten, werd het spannend. De tegenstander kwam meer in het spel en onze dames streden niet alleen tegen die tegenstander, maar ook tegen de hoge dosis adrenaline in hun lichaam.

Hoe groot was dan ook de ontlading, dat na een laatste setstand van 26-24 de dames het kampioenschap op hun naam hadden gezet! De champagne en bitterballen smaakten dan ook erg goed en tot diep in de nacht klonk in ieders gedachten nog: “We are the champions!”

admin

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen